Kulasek: Zmiana rządu jest konieczna

- Zmiana rządu jest konieczna. Ministrowie tego rządu niszczą nasze państwo, jak chociażby minister środowiska, który przeprowadza wycinkę w Puszczy Białowieskiej czy minister Waszczykowski, po którego działaniach możemy zobaczyć jak Polska w ostatnich dwóch latach straciła na arenie międzynarodowej. – powiedział Marcin Kulasek, sekretarz generalny SLD.

- Platforma Obywatelska nie jest wiarygodna w tym co mówi. Mówi, że jest partią wolnościową, a nie podpisała np. karty praw podstawowych jak rządziła krajem. Mówi, że jest za tym, żeby prawo nie działało wstecz, a pozwoliła na to, żeby zadziało w przypadku cofnięcia uposażeń służb mundurowych – skomentował ostatnio przedstawione propozycje programowe Platformy, sekretarz generalny Sojuszu.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!
W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych.