Zbyszek Zaborowski

Opis

Byłem jednym z założycieli Socjaldemokracji Rzeczypospolitej Polskiej i Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Wypełniałem mandat radnego wojewódzkiego i wicemarszałka woj. śląskiego oraz posła na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej. Zdobywałem doświadczenie polityczne będąc sekretarzem, a następnie przewodniczącym SdRP woj. katowickiego. Kierowałem organizacją śląską SLD i kilkakrotnie wybierano mnie w sklad władz krajowych SdRP i SLD.

W ostatniej kadencji Sejmu byłem wiceprzewodniczącym Klubu Poselskiego SLD. W Sejmie pracowałem w Komisji Samorządu Terytorialnego i Polityki Regionalnej, Komisji Obrony Narodowej oraz w Komisji Energetyki i Surowców Energetycznych, a wcześniej również w Komisji Spraw Zagranicznych.

Tak jak walczyłem w interesie samorządu terytorialnego, o istnienie rodzinnych ogrodów działkowych, o bezpieczeństwo energetyczne kraju oparte na własnych surowcach czy bezpieczeństwo militarne oparte na rodzimym przemyśle zbrojeniowym - jestem gotów walczyć o odrodzenie Sojuszu Lewicy Demokratycznej i całej polskiej lewicy.

Jestem gotów poprowadzić nas w obronie Konstytucji i do walki o interesy ludzi pracy!

Razem damy radę!

Kontakt

Strona internetowa: www.zbyszekzaborowski.pl

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!
W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych. Czytaj dalej...