Piotr Rączkowski

Opis

Piotr Rączkowski (ur. 25.10.1958 w Warszawie) – przedsiębiorca z sercem po lewej stronie, z zamiłowania żeglarz, płetwonurek, spadochroniarz, narciarz, z przekonania socjaldemokrata.

W 1978 ukończyłem Technikum Kolejowe w Warszawie. W 2002 ukończyłem studia w Szkole Wyższej im. P. Włodkowica w Płocku, Filia w Wyszkowie, Wydział: Informatyki i Zarządzania, Kierunek: Zarządzanie i Marketing i otrzymałem tytuł licencjata. W 2003 ukończyłem Studia Podyplomowe „Edukacja dla Stanów Nadzwyczajnych i Kryzysowych” w Instytucie Bezpieczeństwa Narodowego w Szkole Wyższej im. P. Włodkowica w Płocku.

Byłem antyterrorystą i pionierem na rynku polskim w zakresie usług ochrony. Stworzyłem pierwszą w Polsce prywatną firmę ochrony, później System Ochrony „SEZAM”, która była pierwszą prywatną firmą monitorującą i posiadającą prywatne załogi interwencyjne. To ja tworzyłem standardy dla usług ochrony. W 2002 byłem Naczelnikiem Wydziału Logistyki w Straży Miejskie w Warszawie.

Obecnie prowadzę własną działalność. W 2005 i 2015 startowałem z list SLD do Sejmu.

Jestem w SLD od 13 lat. Obecnie jestem członkiem Rady Mazowieckiej i Śródmiejskiej SLD.

Kontakt

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!