image_intro_alt

Śmiszek w Sejmie: Pieniądze z KPO czekają na Polskę, zadaniem rządu jest wypełnić kamienie milowe. Panie Kaczyński, Orban jest od Pana sprytniejszy

Pani Marszałek! Wysoka Izbo!

Pani Marszałek, wnoszę o odroczenie obrad do czasu aż pan premier Morawiecki wreszcie powie prawdę. Jak to jest z pozyskiwaniem dla Polski pieniędzy z Unii Europejskiej? Delegacja Lewicy właśnie wróciła z Brukseli. Mieliśmy rozmowy z Komisją Europejską. I co? Komisja Europejska mówi jednoznacznie: pieniądze czekają na Polskę! Pieniądze są zamrożone do czasu, aż przestaniecie łamać praworządność.

To jest Wasze zadanie, żeby wypełnić wymogi praworządności. To jest Wasze zadanie, aby kamienie milowe zostały spełnione. Nawet Orban masowo śle projekty ustaw naprawiające praworządność na Węgrzech. Panie Kaczyński, Orban jest od Pana sprytniejszy. Bo wie, gdzie są pieniądze. Bo wie, że pieniądze są potrzebne podczas kryzysu i inflacji.

Do roboty! Przestańcie kłamać o pieniądzach, które są blokowane. Odblokujcie te pieniądze, bo polskie rodziny na to czekają.

Krzysztof Śmiszek, poseł
Sejm, 26.10.2022

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!