image_intro_alt

Czarzasty: Głos na listę nr 3, to głos na ludzi, którzy pomimo różnic potrafili się dogadać

Leszek Miller, Aleksander Kwaśniewski i Włodzimierz Cimoszewicz wprowadzali Polskę do Unii Europejskiej, ekipa PO-PSL wynegocjowała z unijnego budżetu bardzo duże dla Polski środki, a nasza jedynka prof. Bogusław Liberadzki za tym, w Parlamencie Europejskim głosował.

To trudna koalicja, ale w imię rozsądku oraz myślenia o Europie mądrej i tolerancyjnej, Aby w Polsce spory łagodzić, ponieważ wierzymy w to, iż będzie nam wszystkim łatwiej kiedy się wszyscy dogadamy, i po to stworzyliśmy Koalicję Europejską.

To jest pierwszy krok, ponieważ tak traktujemy te wybory, ale jeżeli nam się uda i nie zgłupiejemy to będziemy realizowali mądry i rozsądny program dla Polski. Każdy z nas będzie miał swój wkład, ale elementów wspólnych jest dużo.

Głos na listę nr 3, to głos na ludzi, którzy pomimo różnic potrafili się dogadać. A to jest o wiele trudniejsze od zarządzania krajem i partią za pomocą twardej i brunatnej łapy.

Włodzimierz Czarzasty, przewodniczący SLD
Briefing Koalicji Europejskiej w Zielonej Górze, 5 maja 2019 r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!