image_intro_alt

Elsner: 13 emerytura oznacza, że miesięcznie emeryt otrzyma 72 złote i 50 groszy więcej

"Stary zrobił swoje, stary może odejść" - tak można podsumować konwencję Prawa i Sprawiedliwości.

Rodzice dostaną co miesiąc kolejne 500 zł. Sześć tysięcy złotych rocznie I słusznie. Bo wychowanie dzieci kosztuje - również jedynaków.

Co proponuje PiS tym, którzy dzieci już wychowali? Przepracowali kilkadziesiąt lat, płacąc podatki i składki ZUS-u. A teraz zdani są na jałmużnę zwaną emeryturą.

"Trzynastka" - to brzmi dumnie. Jak kiedyś miraż starości spędzanej pod zamorskimi palmami. Ale ta "trzynastka" nie zastąpi radykalnej podwyżki emerytur - proponowanej przez lewicę.

Pisowska "trzynastka" to 870 złotych wypłacane raz do roku. To oznacza podwyżkę miesięcznej emerytury zaledwie o 72 złote i 50 groszy. A jedna wizyta w prywatnym gabinecie lekarza specjalisty potrafi kosztować trzy razy tyle.

Nas - pokolenia 50+ - jest ponad 13 milionów. Nie dajmy się omamić pisowskiej propagandzie. Mając świadomość, że wypłacona tuż przed wyborami "trzynastka" to wyłącznie mortadela wyborcza.

Wincenty Elsner, wiceprzewodniczący SLD

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!