Czarzasty: Powrót SLD do Sejmu oznacza, iż PiS zostanie odsunięty od władzy

- W tych wyborach samorządowych dostaliśmy 6,7 procent, oczywiście wolałbym dostać 7,6 procent spodziewałem się wyniku między 7 a 8 procent – powiedział Włodzimierz Czarzasty w programie Onet Rano.

- Mając różne badania pomiędzy 6 a 9 procent przez ostatni rok i spodziewać się wyniku na poziomie 20 lub 3 procent – podkreślił przewodniczący SLD.

- To jest wynik, który daje nam możliwość powrotu do Sejmu, 25 posłów, a ci posłowie oznaczają, iż zostanie odsunięty od władzy. Jeżeli będziemy mądrzy i dogadamy się z lewicą to nasz wynik będzie jeszcze pewniejszy – ocenił Czarzasty.

- Paradoksalnie, w poprzedniej kadencji współrządziliśmy dwoma sejmikami, w tej chwili ta liczba będzie znacznie większa. Mamy też więcej prezydentów – poinformował.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!
W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych. Czytaj dalej...

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…