Zakończenie roku szkolnego z wiceprezydentem Tomaszem Trelą

Wyczekiwany przez wszystkich uczniów dzień wreszcie nadszedł. W piątek 22 czerwca zakończył się rok szkolny 2017/2018, a rozpoczęły upragnione wakacje. W uroczystościach kończących rok szkolny udział wziął także Pierwszy Wiceprezydent Miasta Łodzi Tomasz Trela.

Tegoroczne miejskie zakończenie roku szkolnego zorganizowane zostało w Zespole Szkół Samochodowych w Łodzi gdzie Pierwszy Wiceprezydent Miasta Łodzi Tomasz Trela, wspólnie z radną SLD Małgorzatą Moskwa-Wodnicką z Komisji Edukacji Rady Miejskiej w Łodzi złożyli uczniom gratulacje i życzyli udanych wakacji.

"Nie ma co opowiadać, że było łatwo. W Łodzi jest bardzo dużo szkół, a ich dostosowanie do siódmej klasy, a teraz do ósmej klasy to nie lada wyzwanie. Natomiast mam nadzieje, że ten najtrudniejszy okres, z chaosem i zamieszaniem związanym z reformą edukacji, jest już za nami" - stwierdził przed uroczystościami Pierwszy Wiceprezydent Miasta Łodzi Tomasz Trela.

"Bardzo się cieszę, że kończymy rok szkolny w szkole zawodowej. Zespół Szkół Samochodowych, w którym się znajdujemy został uznany w 2018 roku za najlepszą szkołę samochodową w Polsce" - podkreślił wiceprezydent Trela, zwracając się do uczniów.

Na koniec miejskich uroczystości uczniowie mogli zaprezentować swoje talenty artystyczne. Rok szkolny zakończył się także w Szkole Marcina Gortata, gdzie nie zabrakło Pierwszego Wiceprezydenta Miasta Łodzi Tomasza Treli i samego Marcina Gortata.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!