SLD w Bydgoszczy podsumowuje swoje działania i szykuje się do wyborów

19 marca 2018 r. z inicjatywy zastępców prezydenta Bydgoszczy, którzy piastują swoje stanowiska z rekomendacji Sojuszu Lewicy Demokratycznej, zostało zorganizowane spotkanie z członkami partii. Podczas niego samorządowcy lewicy podsumowali swoje działania w Ratuszu, a przewodniczący Rady Miejskiej SLD Ireneusz Nitkiewicz, odniósł się do inicjatyw partii w Bydgoszczy i przygotowań do najbliższych wyborów.

Uczestnicy spotkania mieli okazję zapoznać się z zrealizowanymi dotychczas działaniami zastępców prezydenta, które wpisują się w program wyborczy SLD. Dzięki prezentacjom multimedialnym, zgromadzeni zapoznali się także z ich bieżącymi pracami, jaki i planami najbliższych inwestycji w mieście. Annie Mackiewicz podlegają następujące wydziały i jednostki: Wydział Gospodarki Komunalnej, Biuro Zarządzania Gospodarką Odpadami Komunalnymi, Wydział Świadczeń Rodzinnych oraz Schronisko dla Zwierząt, natomiast Mirosławowi Kozłowiczowi: Wydział Inwestycji Miasta, Wydział Uprawnień Komunikacyjnych, Biuro Konserwatora Zabytków - Miejski Konserwator Zabytków, Inżynier Miasta, Zarząd Dróg Miejskich i Komunikacji Publicznej oraz Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego dla Miasta Bydgoszczy.

Bydgoszcz 19.03.18Bydgoszcz 19

Następnie swoje działania w obecnej kadencji podsumowali radni klubu „SLD Lewica Razem” w Radzie Miasta Bydgoszczy: Jan Szopiński, Kazimierz Drozd, Tomasz Puławski i Ireneusz Nitkiewicz. Poza informacjami o swojej pracy wszyscy prosili o bieżące zgłaszanie spraw i kwestii, które mogliby poruszyć na forum rady.

Ireneusz Nitkiewicz jako szef partii w mieście przedstawił inicjatywy podejmowane przez partię od kwietnia 2016 roku, czyli od chwili, kiedy został przewodniczącym Rady Miejskiej SLD. Poza działaniami stricte politycznymi, członkowie Sojuszu angażowali się w liczne przedsięwzięcia o charakterze społecznym i charytatywnym, które wspierali, bądź których byli organizatorami.

W związku ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi, szef partii poprosił o zgłaszanie do zespołu programowego wszystkich spraw, które mogłyby być osią działań SLD w kolejnej kadencji oraz o zgłaszanie kandydatów na listy wyborcze.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!