Zgorzelec - spotkanie członków Nowej Lewicy z posłami i kierownictwem DRW

Spotkanie programowe Nowej Lewicy w Zgorzelcu
Dziękujemy członkom organizacji Powiatowej w Zgorzelcu, a szczególnie przewodniczącemu RP i jednocześnie wicestaroście powiatu zgorzeleckiego Mirosławowi Fiedorowiczowi, sekretarzowi Ryszardowi Chwałce oraz Zbigniewowi Zdanowiczowi za świetne spotkanie.
Rozmawialiśmy na temat rozwiązań programowych Lewicy dotyczących transformacji obszaru Worka Turoszowskiego, w tym elektrowni Turów.
W pierwszej połowie przyszłego roku Lewica wraz z niemieckimi przyjaciółmi z SPD wspólnie zorganizuje konferencję na temat transformacji tego obszaru nie tylko w sferze energetyki, ale także społecznym i kulturowym - powiedział współprzewodniczący dolnośląski Nowej Lewicy Arkadiusz Sikora.
W spotkaniu uczestniczyli także sekretarz DRW Nowej Lewicy Maciej Borowski, a zarząd wojewódzki reprezentowali Piotr Paczóski wraz z Andrzejem Kaczmarczykiem oraz Marek Wolanin - wicewójt gminy Zgorzeleca.

2022 10 25 Zgorzelecki 7

2022 10 25 Zgorzelecki 18

2022 10 25 Zgorzelecki 1

2022 10 25 Zgorzelecki 4

2022 10 25 Zgorzelecki 13

2022 10 25 Zgorzelecki 17

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!