EURODEPUTOWANI

Aktywność SLD w PE

Witamy serdecznie na stronie Delegacji Polskiej w Grupie Parlamentarnej Postępowych Socjalistów i Demokratów w Parlamencie Europejskim. Zapraszamy Państwa do zapoznania się ze strukturą funkcjonowania i pracy Frakcji Socjalistów i Demokratów w PE oraz przede wszystkim z działaniami zarówno Polskiej Delegacji jak i poszczególnych Posłów i Posłanek.

Więcej na http://www.pespolska.pl/

Delegacji Polskiej w Grupie Parlamentarnej Postępowych Socjalistów i Demokratów w Parlamencie Europejskim:

Krystyna Łybacka (SLD)
Bogusław Liberadzki (SLD)
Adam Gierek (UP)
Janusz Zemke (SLD)

Przewodniczącym Delegacji Polskiej jest Poseł Bogusław Liberadzki.

Posłanka Lidia Geringer de Oedenberg sprawuje stanowisko Kwestora Parlamentu Europejskiego, na które to została wybrana podczas lipcowej sesji plenarnej Parlamentu w Strasburgu, uzyskując największą liczbę głosów ze wszystkich kandydatów.

Każdy z Posłów posiada w naszym portalu swoja stronę, na którą serdecznie zapraszamy.

Posłowie naszej Delegacji są specjalistami w swoich dziedzinach, dysponującymi szerokim zapleczem merytorycznym i praktycznym doświadczeniem, co przyczynia się do ich wydajniejszej pracy i wysokiej oceny aktywności Posłów na forum Parlamentu Europejskiego. Nie bez powodu, Poseł Bogusław Liberadzki został wybrany w poprzedniej kadencji Posłem Roku 2008 Parlamentu Europejskiego w kategorii Transport.

Posłowie działając w Komisjach i Delegacjach Parlamentarnych ustanawiają proces legislacyjny tworzony na poziomie europejskim, który dotyczy obywateli 27 Krajów Członkowskich.

Pod tym linkiem dowiedz się wszystkiego o Komisjach, w których pracują nasi Posłowie - Komisje

Jednym z priorytetów Delegacji Polskiej w Grupie Postępowych Socjalistów i Demokratów, jest chęć nawiązania jak najszerszych kontaktów z obywatelami, dlatego serdecznie zapraszamy Państwa do zadawania pytań, wysyłania petycji, informacji. Postaramy się odpowiedzieć na każdą pocztę, email, fax.

Parlament Europejski
Delegacja Polska w Grupie Parlamentarnej Postępowych Socjalistów i Demokratów