Kazimiera Jakubowska

Kazimiera Jakubowska - absolwentka Wydziału Pedagogiki Uniwersytetu Szczecińskiego. Za swoją 27–letnią pracę pedagogiczną z młodzieżą wyróżniona Złotym Krzyżem Zasługi nadanym przez Prezydenta RP. Działalność samorządową rozpoczęła w 1998 roku uzyskując mandat radnej Rady Miejskiej w Słubicach, który pełniła w kadencjach 1998 – 2002 i 2002 – 2006. Od 2006 roku radna Rady Powiatu Słubickiego, a od 2009 roku do dnia dzisiejszego Przewodnicząca Rady Powiatu Słubickiego.

W latach 1999 – 2009 przewodnicząca Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych i inicjatorka darmowego wypoczynku dla dzieci z rodzin dysfunkcyjnych oraz zajęć pozalekcyjnych nauczycieli z dziećmi. W latach 2004 – 2005 pełniąc funkcję Pełnomocnika Wojewody Lubuskiego ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn organizuje szereg konferencji edukacyjnych dla kobiet na szczeblu wojewódzkim i krajowym. Działając na rzecz praw kobiet w 2005 roku zostaje wybrana na Przewodniczącą Krajowego Forum Równych Szans i Praw Kobiet - Platformy Programowej SLD. Członek Rady Fundacji na Rzecz Collegium Polonicum w Słubicach.
  • Adres:
    Dane kontaktowe: strona: www.kazimierajakubowska.pl adres e-mail: kazimierajakubowska@op.pl tel.: 605 405 478
  • Telefon:
    +48 605 405 478
    kazimierajakubowska@op.pl
  • www:
    www.kazimierajakubowska.pl

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C