Grażyna Jaszczyk

Mężatka, mąż Krzysztof, troje dzieci; Robert (31), Andrzej (28), Natalia (19). Z zawodu pielęgniarka.

Od 1999r. członek SLD, kiedy to założyła Koło Miejskie w Grabowie n/Pr, którego jest  Przewodniczącą,  do chwili obecnej. Od 2000r, Członek Rady Wojewódzkiej SLD w Poznaniu, a od 2012  Członek Zarządu. Od 2004r działa w  Forum Równych Szans i Praw Kobiet, w którym od  2006r  pełni funkcję Przewodniczącej Wielkopolskiego Forum.  Za swoją działalność polityczną wyróżniona w 2011r,  statuetką „Złota Róża”. Od początku tj. od 2009r, działa aktywnie w „Stowarzyszeniu Kongres  Kobiet”. Ławnik sądowy dwóch kadencji.  Od 1998r, radna Rady Miejskiej Grabowa nad Prosną –  przewodnicząca Rady Miejskiej dwóch kadencji. Działalność społeczną traktuje bardzo poważnie. Oprócz zaangażowania  w ruch kobiecy, pomaga ludziom chorym, potrzebującym i  wykluczonym. Organizatorka tzw. „Białych niedziel” – badań mammograficznych, PSA, konsultacji lekarzy specjalistów. Inicjatorka budowania wielu inwestycji (chodniki, drogi, kanalizacje) na terenie gminy Grabów nad Prosną. Od młodych lat aktywnie działa w ZHP, HSPS i ZSMP. Należy do OSP i LZS.

Współzałożycielka „STOWARZYSZENIA POMOCY NIGDY WIĘCEJ”, którego do chwili obecnej jest wiceprezeską. Działa w „Stowarzyszeniu na Rzecz Osób Niepełnosprawnych AKTYWNI” – od 2008 wiceprezes i od 2007r,  jest Członkiem Zarządu i Sekretarzem w ”Stowarzyszeniu BEZPIECZNY POWIAT”. Stawia na aktywność, profesjonalizm i uczciwość. W 2004r  za swoją działalność społeczno-polityczną znalazła się w „ Złotej” trójce SAMORZĄDOWIEC ROKU. Stara się zawsze być blisko ludzi, wokół spraw, które ich dotykają , zwłaszcza tych najsłabszych. Stara się znaleźć pomocne wyjście. Lubi otwartą przestrzeń zwłaszcza morze, jeziora uwielbia spacery po lesie. Interesuje ją piłka ręczna, siatkówka a także sporty ekstremalne. Ceni sobie niezależność i w dobrym słowa znaczeniu „wolność”.
  • Adres:
    forumkobietsld@gmail.com
  • Telefon:
    forumkobietsld@gmail.com
  • www:

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C