Wicemarszałek Jerzy Wenderlich odwiedził Opolszczyznę

dodano 2013-11-14 22:56 w kategorii: Wojewódzkie

Dziś Opolszczyznę odwiedził Marszałek Sejmu Jerzy Wenderlich. Na początku dnia tuż po g. 10 odbyło się wspaniałe i dynamiczne spotkanie z liczną grupą studentów Uniwersytetu Opolskiego. Po spotkaniu Marszałka Jerzego Wenderlicha ze studentami; przyszedł czas na media. Najpierw ciekawe spotkania z mediami uczelnianymi. Następnie wizyty w rozgłośniach radiowych: na początku Radio Plus, Radio Opole - Loża Radiowa oraz na koniec dnia w Radio Nysa.

Kolejny etap wizyty to Nysa i wizyta na zaproszenie starosty nyskiego Adama Fujarczuka w starostwie oraz renomowanej nyskiej placówce oświatowej Carolinum, gdzie Pan Marszałek miał okazję zapoznać się z potencjałem szkoły oraz mógł odwiedzić robiącą wspaniałe wrażenie bibliotekę szkolną oraz wyremontowaną aulę. Bardzo intensywny dzień Marszałka Jerzego Wenderlicha na Opolszczyźnie zakończył się bardzo merytorycznym spotkaniem z członkami i sympatykami lewicy w biurze SLD w Nysie. W spotkaniu uczestniczyły lokalne media.