Opozycja we Włocławku współpracuje pod szyldem Forum Białej Róży

7 lipca 2017 r. działacze Komitetu Obrony Demokracji, Sojuszu Lewicy Demokratycznej, Platformy Obywatelskiej, .Nowoczesnej oraz Związku Żołnierzy Wojska Polskiego wzięli udział w inauguracyjnym spotkaniu tzw. Forum Białej Róży.

Inicjatywa ta ma na celu ustaleniu punktów wspólnych pomiędzy przedstawicielami wyżej wspomnianych organizacji, nawiązanie współpracy a w konsekwencji prowadzenie wspólnych działań mających na celu zapobieżenie niszczeniu demokratycznego Państwa prawa przez Rząd Prawa i Sprawiedliwości.

Opozycja we Włocławku współpracuje pod szyldem Forum Białej RóżyOpozycja we Włocławku współpracuje pod szyldem Forum Białej RóżyOpozycja we Włocławku współpracuje pod szyldem Forum Białej Róży

Sojusz Lewicy Demokratycznej reprezentowało ponad 20 osób z Piotrem Kowalem wiceprzewodniczący Kujawsko-Pomorskiej Rady Wojewódzkiej SLD na czele, który w swoim wystąpieniu omówił postulaty, które przedstawiciele wszystkich obecnych na spotkaniu partii oraz organizacji uznali za fundamentalne. Przykładem takich postulatów, były m.in. sprzeciw wobec łamania Konstytucji RP, osłabiania oraz umniejszania pozycji Polski w strukturach Unii Europejskiej, destrukcji instytucji państwowych czy walka o prawa kobiet.

Piotr Kowal
wiceprzewodniczący
Kujawsko-Pomorskiej Rady Wojewódzkiej SLD

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!