Konferencja samorządowa „Kierunek – wybory samorządowe 2018”

dodano 2017-09-15 22:01 w kategorii: Powiatowe

W dniu dzisiejszym tj. 15 września odbyła się w Krośnie Konferencja samorządowa pod tytułem  „Kierunek – wybory samorządowe 2018”. Konferencja miała w zamiarze wyznaczenie celów dotyczących wyborów samorządowych, a także przyczynienie się do integracji i mobilizacji członków SLD i  sympatyków lewicy przed najbliższymi wyborami samorządowymi, które zgodnie z ustawą o samorządzie  terytorialnym winny odbyć się  jesienią  2018 r.

W konferencji oprócz członków SLD w Krośnie, oraz zaproszonych gości udział wziął Wiesław Buż - przewodniczący Rady Wojewódzkiej w Rzeszowie, oraz wiceprzewodniczący Rady Wojewódzkiej w Rzeszowie - Jerzy Filipek i Stanisław Szałajko.

Konferencja odbyła się w miłej i konstruktywnej atmosferze, a podczas rozmów wypracowany został również zarys programu SLD dla miasta Krosna i Powiatu  Krośnieńskiego.

Przewodniczący Rady Powiatowej w Krośnie Gabriel Zajdel rozpoczął konferencję od wprowadzenia, oraz przedstawienia aktualnych i zrealizowanych zadań Rady Powiatowej, wraz podsumowaniem dotychczasowej działalności. Kolejno wystapił Wiceprzewodniczący Rady Powiatowej SLD w Krośnie Zbigniew Braja, który przedstawił ogólne założenia programowe SLD, oraz propozycje programowe SLD w Krośnie wraz z analizą obecnej sytuacji organizacji w Powiacie.

Kolejnym występującym był Wiesław Buż - przewodniczacy Rady Wojewódzkiej - który przedstawił aktualne i zrealizowane zadania Rady Wojewódzkiej, oraz Krajowej wraz podsumowaniem dotychczasowej działalności. Przed dyskusją wystąpili również Jerzy Filipek, oraz Stanisław Szałajko przedstawiając dodatkowe zadania SLD w Województwie Podkarpackim, oraz przygotowania do wyborów samorządowych na terenie całego okręgu wyborczego.

Dziękuję wszystkim za udział w konferencji, oraz konstruktywną dyskusję.

Przewodniczący RP w Krośnie

Gabriel Zajdel