Żukowska: Rząd powinien skupić się na pozyskiwaniu środków z UE

dodano 2017-09-15 10:10 w kategorii: Informacje

- Droga do otrzymania odszkodowań jest wątpliwa, a jeżeli już to droga po nie jest daleka. Na miejscu partii rządzącej skupiłabym się na tych środkach, które są w tej chwili dostępne, tylko trzeba po nie sięgnąć, mianowicie na środkach z Unii Europejskiej – w ten sposób Anna-Maria Żukowska skomentowała sprawę potencjalnych odszkodowań do Niemiec, za straty poniesione przez Polskę podczas II wojny światowej. Rzeczniczka prasowa SLD w programie „Rozmowa Polityczna” podkreśliła, iż obecna administracja nie pozyskuje wszystkich możliwych pieniędzy z UE, ponieważ „nie wnioskujemy o nie”.

Polityczka SLD zachęciła ministra spraw zagranicznych Witolda Waszczykowskiego, aby zapoznał się z innymi opiniami, a nie opierał się wyłącznie na tej przygotowanej przez Biura Analiz Sejmowych. - Opinia BAS była zgodna z przewidywaniami, czyli po linii rządowej - dodała.

Oglądaj cały program "Rozmowa Polityczna", wywiad z Anną-Marią Żukowską rozpoczyna się w 12 minucie programu, kliknij tu