Przedwakacyjne Zebranie Forum Równych Szans i Praw Kobiet SLD w Grudziądzu

dodano 2017-06-14 16:30 w kategorii: Powiatowe

13 czerwca 2017 r. korzystając z gościnności Posła do Parlamentu Europejskiego Janusza Zemke, w jego biurze przy ul. Kosynierów Gdyńskich 27/43, odbyło się ostatnie przed wakacjami zebranie Forum Równych Szans i Praw Kobiet SLD.

Na zebraniu przedstawiono relacje z Europejskiego Kongresu Kobiet Lewicy, który odbył się 10 czerwca br. w Warszawie oraz ze spotkania z Henryką Krzywonos w Grudziądzu dnia 12 czerwca br., a także inne inicjatywy podejmowane od ostatniego zebrania np. spotkanie z europosłem Januszem Zemke, częstowanie dzieci słodyczami z okazji Dnia Dziecka czy rozdawanie Konstytucji RP mieszkańcom Grudziądza.

Poza podsumowaniem działalności Forum w ostatnim miesiącu, członkinie jednogłośnie przyjęły i podpisały Deklarację Programową Europejskiego Kongresu Kobiet Lewicy, a także podjęły decyzję o wyborze uczniów wybitnie odznaczających się zaangażowaniem społecznym i charytatywnym. Forum ufunduje dla nich vouchery o wartości 100,00 zł każdy do EMPiK-u, a także przekaże upominki podarowane przez eurodeputowanego Janusza Zemke, podczas uroczystego zakończenia Roku Szkolnego dnia 23.06.2017 r.

Następne zebranie już po wakacjach.