W Bielawa zgromadziła członków i działaczy SLD powiatu dzierżoniowskiego

dodano 2017-03-19 15:31 w kategorii: Informacje

Gośćmi przybyłymi na spotkanie byli wiceprzewodniczący Rady Krajowej SLD Wincenty Elsner oraz przewodniczący Rady Dolnośląskiej SLD Marek Dyduch. W spotkaniu udział wzięli także radni powiatowi, radni miejscy startujący w wyborach samorządowych z listy SLD oraz były burmistrz Bielawy Ryszard Dźwiniel.
Tematem spotkania były sprawy związane z działalnością SLD na szczeblu krajowym, wojewódzkim i powiatowym. Omówiono plan działań struktur SLD – Dolny Śląsk w 2017 roku z uwzględnieniem szczebla powiatu dzierżoniowskiego w celu przygotowań struktur do wyborów samorządowych, które odbędą się już w przyszłym 2018 roku. Omówiono sprawy organizacyjne 17-stej już majówki w Bielawie oraz akcję sadzenia drzewek, które Powiat Dzierżoniowski zaplanował na 22.04.2017 r. Zwrócono się z prośbą do osób, które jeszcze nie rozliczyły się z urzędem skarbowym, aby 1% podatku przekazać na rzecz byłego posła Mieczysława Jedonia i pomóc mu w jego powrocie do zdrowia.
Na zakończenie spotkania, uczczono minutą ciszy pamięć zmarłej członkini SLD, radnej z Pieszyc - Koleża