ZEBRANIE KOŁA SLD W DOLSKU

dodano 2017-03-18 19:36 w kategorii: Ludzie

W piątek 17-03-2017 roku odbyło się zebranie członków kola SLD w Dolsku poświęcone omówieniu aktualnych wydarzeń politycznych w kraju oraz stanu kampanii zbierania podpisów na rzecz przeprowadzenia ogólnokrajowego referendum z inicjatywy obywateli w sprawie reformy systemu oświaty. Na nasze zaproszenie w zebraniu uczestniczył Sekretarz Rady Wojewódzkiej SLD w Poznaniu kol. Lucjan Dutkiewicz oraz członkowie Rady Powiatowej SLD w Śremie. Znaczną część zebrania zdominował temat zbliżających się wyborów samorządowych. Padły już konkretne propozycje dotyczące szczebla zaangażowania się członków w omawiane wybory. Jest może jeszcze za wcześnie na konkretne wnioski personalne bo nie znamy ostatecznej wersji ordynacji wyborczej, ale propozycje już są, a główne cele , zadania i funkcje zostały wstępnie określone. Wielką niespodzianką dla nas jest coraz większe zainteresowanie działaniami, planami i inicjatywami koła w Dolsku. Chce z nami współpracować wiele osób, a co nas cieszy to że wielu młodych, zdegustowanych tym co się dzieje na szczeblu krajowym i gminnym Po zebraniu wszyscy udali się na spotkanie integracyjne do Villa Natura na bowling. Impreza przebiegła w wesołej i zdrowej rywalizacji, a swoją obecnością zaszczycił nas Prezes Wielkopolskiej Ligi Kopa Sportowego Hieronim Tacka z małżonką z którym pragniemy nie tylko kontynuować, ale poszerzać współpracę..