Dzień Kobiet z Sojuszem Lewicy Demokratycznej w Inowrocławiu

dodano 2017-03-09 14:58 w kategorii: Akcje

Uroczystość przygotowana przez członków Sojuszu miała charakter otwarty – każda kobieta, która przybyła do tzw. Pszczółki otrzymała goździk, do którego przypięty był kupon z numerkiem. Panie tłumnie przybyły na uroczystość – rozdano prawie 200 goździków.

Podczas imprezy mogliśmy posłuchać największych hitów PRL-u w wykonaniu wychowanków Młodzieżowego Domu Kultury w Inowrocławiu. Występ przygotowali także pierwszoklasiści z Niepublicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi w Inowrocławiu. Maluchy przełamały „pierwsze lody” i fantastycznie rozbawiły publiczność, która wręcz domagała się bis-u. Ich występ był wspaniałym początkiem i zdecydowanie wprawił wszystkich w doskonały humor, który nie opuścił widowni do samego końca. Tuż po popisach pierwszaków przyszedł czas na chwilę refleksji i wspomnień, jak kiedyś obchodzono Święto Kobiet.

Świetnym dopełnieniem informacji o historii święta był seans polskiej kroniki filmowej, z której to mogliśmy się dowiedzieć m.in. tego, że „dzień kobiet jest potrzebny, aby kobiety później lepiej pracowały...”. Ta krótka podróż w czasie rozbawiła nasze Panie, dlatego później w doskonałym nastroju mogliśmy posłuchać przebojów minionej epoki. Hity wykonała młodzież z MDK przygotowana przez Panów Mariusza Czarniaka i Mariusza Berkowskiego. Małgośka, Baju baj, Najwięcej witaminy, Być kobietą czy Jak się masz kochanie to tylko niektóre hity, które mogliśmy usłyszeć podczas tego miłego wieczoru.

Po części artystycznej przyszedł czas na mały poczęstunek przy kawie i herbacie, w trakcie którego Panie mogły obejrzeć stoiska przygotowane w holu. Specjalnie z tej okazji zaprosiliśmy panią wizażystkę, która służyła radą ws. wizerunku. Można było także obejrzeć kosmetyki firmy AVON, ręcznie robioną biżuterię, perfumy, a także zmierzyć ciśnienie lub skorzystać z pomiaru tkanki tłuszczowej na stoisku Flandrii.

Tuż po przerwie rozpoczęła się loteria, w której nagrodami były książki, perfumy, upominki, artykuły gospodarstwa domowego, kosmetyki, vouchery na masaż, wartościowy voucher do pracowni jubilerskiej, voucher do wykorzystania w luksusowym butiku Sofii. Gwoździem wieczoru było losowanie wycieczki do Brukseli ufundowanej przez Europosła Janusza Zemke.

Wszystkim Paniom, które posiadały zwycięskie numerki jeszcze raz gratulujemy.

Dziękujemy za tak liczne przybycie na Międzynarodowy Dzień Kobiet organizowany przez Sojusz Lewicy Demokratycznej w Inowrocławiu i jeszcze raz składamy najszczersze życzenia zdrowia, pomyślności i samych radosnych chwil.