Jak założyć firmę?

dodano 2017-02-15 09:58 w kategorii: Powiatowe

Jak założyć własną firmę? Jakie dokumenty są potrzebne? Skąd wziąć pieniądze na start? - odpowiedzi na takie i wiele innych pytań związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej poznali uczniowie klas czwartych Zespołu Szkół Gastronomicznych. Lekcje przedsiębiorczości to oferta miasta adresowana do szkół ponadgimnazjalnych mająca wesprzeć młodzież wchodzącą na rynek pracy.

- Chcemy wspierać i pomagać młodym ludziom w odnalezieniu się na rynku pracy, temu służą takie lekcje - powiedział Tomasz Trela, wiceprezydent Łodzi. - Młodzi ludzie dostają praktyczne wskazówki, mogą zadawać pytania i dzielić się wątpliwościami co z pewnością pomoże im w wyborze drogi zawodowej.

Ofertę lekcji przygotowało i realizuje Biuro Promocji Zatrudnienia i Obsługi Działalności Gospodarczej Urzędu Miasta Łodzi, adresowana jest do szkół ponadgimnazjalnych. Dotychczas siedem szkół przeprowadziło już tego rodzaju lekcje, ale zgłaszają się kolejne.
Z danych Biuro Promocji Zatrudnienia i Obsługi Działalności Gospodarczej wynika, że na terenie Łodzi działa obecnie 73 696 małych firm.

Źródło.