Zemke: W wojsku wiadomo komu należy oddać honory

dodano 2017-02-05 15:42 w kategorii: Informacje

- Jak widzę generała oddającego honory Bartłomiejowi Misiewiczowi , to aż się patrzeć na to nie chce. Przecież wiadomo w wojsku komu te honory należy oddać podczas oficjalnych uroczystości: prezydentowi, premierowi marszałkom Sejmu i Senatu, ministrowi a pod jego nieobecność zastępcy ministra  – powiedział Janusz Zemke, eurodeputowany SLD w programie "Tak czy Nie" na antenie Polsat News.

– Na tej liście kończy się honorowanie cywili przez żołnierza w mundurze – podkreślił były wiceminister obrony narodowej. - Uważam, że pan Misiewicz zachowuje się w niewłaściwy sposób, oczekuję, że minister Antoni Macierewicz wyciągnie właściwe wnioski – dodał.

Janusz Zemke w programie „Tak czy Nie” 4 lutego 2017 r. stwierdził, iż nie jest rolą, rzecznika prasowego, czy też szefa gabinetu politycznego ministra obrony narodowej, wizytowanie jednostek wojskowych. Były wiceminister obrony narodowej podkreślił, iż szef gabinetu politycznego nie jest częścią kierownictwa Ministerstwa Obrony Narodowej.

Oglądaj cały program z udziałem "Tak czy Nie" z udziałem Janusza Zemke, kliknij tu.