Nitkiewicz: 18 lipca pierwszy z osiedlowych festynów „Wspólne wakacje w Bydgoszczy"

dodano 2016-07-12 11:30 w kategorii: Informacje

Bydgoskie SLD oraz samorządowcy SLD Lewica Razem zapraszają 18 lipca br. na osiedle Wyżyny, gdzie odbędzie się pierwszy z lokalnych festy­nów - „Wspólne wakacje w Bydgoszczy". Celem pikników jest zorganizowanie czasu wolnego dla najmłodszych oraz rozmowa na temat spraw związanych z Bydgoszczą z rodzicami.

Akcję finansuje SLD w Bydgoszczy oraz samorządowcy z Klubu SLD Lewica Razem – mówi Ireneusz Nitkiewicz, bydgoski radny Sojuszu. - Robimy to dla dzieci, które wakacje spędzają w mieście – podkreślił radny. – Podczas imprezy poprosimy rodziców, dziadków poprosimy o wypełnienie krótkiej ankiety na temat naszego miasta – powiedział Ireneusz Nitkiewicz.

W trakcie wakacji odbędzie się 6 pikników: na osiedlu Wyżyny koło „Modraczka”, Bartodziejach (nad Bala­tonem), Wzgórzu Wolności (plac za Gimnazjum nr 20, ul. Karpacka), w Fordonie (os. Baj­ka), na Górzyskowie (park przy ul. Kossaka).

Szóste miejsce, w którym odbędzie się piknik zostanie wybrane przez samych mieszkańców Bydgoszczy poprzez głosowanie na stronie www.bydgoszcz.sld.org.pl oraz profilu SLD Bydgoszcz na Facebook-u.