FMS: Turniej Piłki Nożnej - „Wspólna Gmina, Wspólna Radość”.

dodano 2012-06-17 21:09 w kategorii: Informacje

Gmina Bolesławiec i Federacja Młodych Socjaldemokratów zorganizowała w Kruszynie Turniej Piłki Nożnej - „Wspólna Gmina, Wspólna Radość”. Przedsięwzięciu towarzyszyły duże emocje, które zapewniały takie drużyny jak: reprezentacja wojska, stowarzyszenie „Trzebień”, LZS Kruszyn i Młodzieżowa Drużyna OSP Osiecznica.

Otwierając zawody, Wójt Gminy Bolesławiec Andrzej Dutkowski i Paweł Zieliński Przewodniczący FMS, życzyli wszystkim zawodnikom wygranej, a kibicom udanego widowiska w duchu zasad fair play.

Wyjazd do Parlamentu Europejskiego, który został ufundowany przez Lidię Geringer de Oedenberg, zdobył Sebastian Warężak z drużyny stowarzyszenia „Trzebień”. Najskuteczniejszym bramkarzem był zawodnik drużyny LZS Kruszyn, który od radnego miasta Bolesławiec Piotra Hetela otrzymał limitowaną serię albumu piłkarskiego .

I miejsce – LZS Kruszyn. Puchar ufundowany przez Wicemarszałka Województwa Dolnośląskiego Radosława Mołonia.
II miejsce - stowarzyszenie „Trzebień”. Puchar fundowany przez Wójta gminy Bolesławiec Andrzej Dutkowskiego.
III miejsce – reprezentacja wojska. Puchar ufundowany przez Wicestarostę Powiatu Bolesławieckiego Stanisław Chwojnickiego.
IV miejsce - Młodzieżowa Drużyna OSP Osiecznica. Puchar ufundowany przez dyrektora GOKiS Janusza Cieślę.

Organizatorzy dziękują sędziom turnieju: Witoldowi Wróblowi i Przemysławowi Surowieckiemu, portalowi Bolec.info za patronat medialny oraz Foto Sferze Studio.

Dawid Mirowski