Zemke: Ustalenia nowej podkomisji nie mogą zmienić decyzji komisji Millera

dodano 2016-02-05 13:10 w kategorii: Ludzie

- Ustalenia tej podkomisji nie mają żadnej mocy prawnej. Ustalenia tej podkomisji - jakie by nie były - nie mogą zmienić decyzji komisji kierowanej przez ministra Jerzego Millera. Skoro tak, a tak, to jest to podkomisja wyłącznie 0 charakterze propagandowym. Będzie tylko mnożyła różne wątpliwości, bo przecież zamachu żadną miarą udowodnić się nie da, będzie zasiewała wątpliwości. Problem polega na tym, że ta PiS -owska, propagandowa wersja, zostanie przygotowana za pieniądze podatników. Prace takiej komisji są kosztowne i ta obłędna koncepcja zamachu - na co nie ma żadnego poważnego dowodu - będzie drążona na koszt nas wszystkich.
Druga sprawa polega na tym, że powołanie tego typu komisji przez Antoniego Macierewicza ośmiesza zasady i sposób badania katastrof lotniczych. Organy państwa, które to robią, składają się z ludzi, którzy mają certyfikaty 1 kompetencje. A tu mamy grono osób, które się wpisały w pisowską propagandę.
Po trzecie, to jest bezceremonialne i bezwzględne przeniesienie zespołu politycznego PiS -u z Sejmu na grunt państwowy. To jest próba stopienia państwa i poważnego resortu, jakim powinno być Ministerstwo Obrony Narodowe oraz Wojsko Polskie, z polityką PiSu. To prowadzi do bezpośredniego upolitycznienia MON-u. Wszyscy poprzedni ministrowie byli oczywiście politykami, ale bardzo dbali o to, żeby Ministerstwo nie uczestniczyło w działaniach politycznych i propagandowych jakiejkolwiek partii. Prawica nie ma cienia tego typu wątpliwości. Żadnych! Uważa, że administracja rządowa po to tylko jest, by wykonywać wolę polityczną rządzącej w danym momencie partii. Ci, którzy biorą w tym udział, kiedyś będą musieli się za to, co najmniej mocno wstydzić. Przestrzegam poważnych ludzi, żeby nie angażowali się w tego typu polityczne, propagandowe przedsięwzięcia.

Janusz Zemke - odpowiedź - źródło: Trybuna | 5.2.2016