Zjednoczona Lewica zaprezentowała 41 liderów swoich list wyborczych

dodano 2015-09-20 22:32 w kategorii: Kraj

W warszawskim Parku Skaryszewskim Zjednoczona Lewica zaprezentowała wszystkich 41 liderów list lewicowej koalicji do Sejmu w październikowych wyborach.  - Wszystkich, którzy marzą o Polsce wolnej od braku tolerancji i jałowego sporu prosimy o głos na tych wspaniałych ludzi - apelowali liderzy Zjednoczonej Lewicy.

- Zjednoczenie Polski jest możliwe, skoro udało się zjednoczyć Palikota z Milerem. Tak samo można zjednoczyć każdego człowieka z innym człowiekiem w naszym kraju - mówił podczas prezentacji „jedynek” współprzewodniczący Twojego Ruchu Janusz Palikota. Zachwalał przy tym, że wszyscy kandydaci, którzy znaleźli się na listach Zjednoczonej Lewicy - nie tylko jej liderzy - to ekipa, która może spowodować, że „Jarosława Kaczyński nie będzie rządził krajem”. Apelował też do wyborców o głosy na kandydatów lewicowej koalicji.

Z kolei wiceprzewodnicząca SLD Paulina Piechna-Więckiewicz zaznaczała, że lewicowe środowiska połączyły się w ramach jednej idei walko o Polskę równych szans. - Nie będziemy kłócić się z POPiS-em. Nie będziemy atakować, ale będziemy mówić o tym, jak zrealizować naszą wizję Polski sprawiedliwej społecznie, równych szans - powiedziała Piechna-Więckiewicz.