Dariusz Joński: Oto pomysł PO: Miasta tylko dla bogaczy!

dodano 2015-02-24 13:00 w kategorii: Kraj

Politycy Platformy Obywatelskiej tym razem przeszli samych siebie. Otóż chcą zakazać wjazdu starych samochodów do centrów miast. Skandaliczny pomysł PO uderzy przede wszystkim w ludzi, których nie stać na nowe, luksusowe samochody. Nie pierwszy raz PO pokazuje, że dba jedynie o interesy najbogatszych.

Co oznacza pomysł Platformy w praktyce? A choćby to, że np. właściciel poloneza nie dostanie się do centrum handlowego, szpitala, kina, urzędu czy też innych instytucji, które w wielu miastach znajdują się centrum. No naprawdę, wspaniały pomysł „droga” Platformo. Może pójdziecie jeszcze dalej w swoich pomysłach, może z centrum miast należy eksmitować biedniejsze grupy społeczne i osiedlać je gdzieś na peryferiach. Wtedy centra naszych miast będą kipieć bogactwem i luksusem.

I tak na sam koniec, ku przemyśleniu dla polityków Platformy, emocjonalny, ale jakże prawdziwy wpis jednego z internautów umieszczony na wykop.pl :

@jamtojest: „no to nie będę mógł wjeżdżać swoim fiatem 126p zajmującym niespotykanie mało miejsca i generującym wyjątkowo mało zanieczyszczeń, ale Hummer będzie mógł wjechać. Fuck logic. Heniek elektryk nie będzie mógł podjechać swoim wolnossącym golfem III kombi aby naprawić mi lodówkę, ale dostawczak z 3-litrowym silnikiem z marketu już podjedzie z nową lodóweczką zakupioną na kredycik. Ten pomysł jest po to, aby zrobić dobrze korporacjom... a interesy społeczne? Je$@#$ć to! niech plebs żre gruz i nie przeszkadza politykom w rozjeżdżaniu się lexusami”.