Wizytacja województw trwa. Krzysztof Gawkowski w Bielsku Podlaskim.

dodano 2012-09-23 09:16 w kategorii: Kraj

Sekretarz Generalny w sobotę odwiedził województwo podlaskie, gdzie uczestniczył w posiedzeniu Rady Wojewódzkiej SLD, spotkał się z samorządowcami i sympatykami partii oraz uczestniczył w otwartym spotkaniu ze społecznością lokalną Bielska Podlaskiego.

Krzysztof Gawkowski przedstawił uczestnikom spotkań założenia jesiennej ofensywy legislacyjnej Sojuszu, omówił strategie gospodarczą partii oraz zaprosił do aktywnego udziału w kampanii wspierajacej Rodzinne Ogrody Działkowe oraz samych działkowców. Dodatkowo poprosił o wsparcie akcji SLD podsumowującej półmetek kadencji samorządu terytorialnego w całej Polsce.

Chciałbym, abyśmy w najbliższych miesiącach, zebrali jak najwiecej informacji, o tym jak realizowane są postulaty z samorządowej kampanii wyborczej z 2010 roku, czy władze spełniają swoje obietnice, co trapi lokalną społeczność, a co idzie dobrze - mówił Gawkowski. Na przełomie listopada i grudnia chcemy przygotować ogólnopolski raport podsumowujący półmetek kadencji i zarazem rozpocząć przygotowania do wyborów samorządowych w 2014 roku - dodał Sekerarz Generalny SLD.

Przewodniczący SLD na Podlasiu Krzysztof Bil-Jaruzelski podkreślił, że wizyty liderów SLD w terenie to wskazówka, jak dużą wagę stanowią dla partii jej struktury, a zarazem najlepszy dowód na potwierdzenie kongresowych zapowiedzi, że to nikt inny jak powiatowe oddziały partii, bedą teraz stanowić o kierunkach działań Sojuszu.