Lewicarazem.org: Miller i Gawkowski apelują o udział w wyborach!

dodano 2014-11-28 14:47 w kategorii: Ludzie

Przewodniczący SLD Leszek Miller i szef sztabu KKW SLD Lewica Razem zaapelowali do Polaków o udział w drugiej turze wyborów samorządowych i oddanie swoich głosów na kandydatki i kandydatów lewicy ubiegających się o funkcje prezydentów miast, burmistrzów i wójtów.

Niezależnie od tego, co myślimy o dotychczasowej fazie wyborów, to trzeba pójść i głosować i starać się, aby ludzie lewicy zdobyli wszystkie mandaty, które w drugiej turze mogą zdobyć – zaapelował Leszek Miller.

W niedzielnym głosowaniu o stanowiska prezydentów miast ubiega się w sumie 15 kandydatów SLD i ponad 200 kandydatów na wójtów i burmistrzów. Szef sztabu wyborczego KKW SLD Lewica Razem Krzysztof Gawkowski zapowiedział, że wszędzie tam, gdzie lewica wygra wybory to jeszcze w tym roku po pierwszych sesjach rad miejskich i gminnych, Sojusz przedstawi projekty ustaw dotyczące trzech głównych aspektów programowych z kampanii wyborczej: edukacji, zdrowia i bezpieczeństwa socjalnego. To zostało już uzgodnione i takie projekty, gdy będziemy przedstawiać naszych kandydatów już w funkcji burmistrzów i prezydentów zostaną oficjalnie przedstawione – powiedział Gawkowski.