Unia Pracy w koalicji SLD-Lewica Razem

dodano 2014-08-20 19:17 w kategorii: Ludzie

6 września br. odbędzie się spotkanie wszystkich sygnatariuszy porozumienia SLD-Lewica Razem. Wtedy przedstawimy nasze hasło wyborcze naszej koalicji i propozycje programowe w wyborach samorządowych – zapowiedział przewodniczący SLD Leszek Miller.

Szef Sojuszu rozpoczął dziś konsultacje nad tworzeniem koalicji SLD-Lewica Razem. Rozmowy rozpoczęto od Unii Pracy, która potwierdziła uczestnictwo w porozumieniu wyborczym. Do 6 września będziemy dalej spotykać się z różnymi ugrupowaniami, także ze związkami zawodowymi, aby wypracować nad najbardziej skuteczną formułą, która przyniesie sukces lewicy w wyborach samorządowych – powiedział Leszek Miller

Szef Unii Pracy Waldemar Witkowski na konferencji prasowej w Sejmie zapowiedział uczestnictwo w koalicji SLD-Lewica Razem. Wierzymy, że ta koalicja może pozyskać kolejnych partnerów politycznych – zaznaczył Witkowski. Wskazał jednocześnie na ważną rolę lokalnych samorządów, które będą w nowej unijnej perspektywie budżetowej 2014-2020 będą pozyskiwały pieniądze na inwestycje w swoich miejscowościach. W sprawach programowych przyjmiemy takie rozwiązania, które ułatwią życie samorządom w tej perspektywie budżetowej – zapowiedział Waldemar Witkowski.