Joński do PiS: Wycofajcie z kandydatury na premiera „człowieka z tabletu”

dodano 2014-07-03 15:08 w kategorii: Kraj

Rzecznik prasowy SLD Dariusz Joński zaapelował do Prawa i Sprawiedliwości o wycofanie z kandydatury na premiera technicznego prof. Piotra Glińskiego. – Kolejny kabaret oddala nas od rozstrzygnięcia i wyjaśnienia afery podsłuchowej – powiedział Joński.

Zdaniem posła SLD wniosek o konstruktywne wotum nieufności PiS, którym Sejm zajmie się w przyszłym tygodniu nie ma żadnych szans. Głównie z uwagi na kandydaturę prof. Piotra Glińskiego na premiera technicznego. – Chcemy zaapelować dziś do PiS i Jarosława Kaczyńskiego: jeśli naprawdę chcecie, aby cała opozycja rozmawiała o możliwości poparcia waszego wniosku to wycofajcie tego „człowieka z tabletu” – zaapelował rzecznik prasowy SLD.

Dariusz Joński odniósł się także do krytyki działań Sojuszu wyrażonej przez rzecznika PiS Adama Hofmana. – Lewica w Polsce jest jak krążownik rakietowy, a szalup niech szukając Ci z AWS-u – PiS i PO. Jak się obserwuje działania PiS można odnieść wrażenie, że PiS pomaga PO, a głównym pomocnikiem jest właśnie prof. Gliński – powiedział poseł SLD i zaapelował do PiS, aby mniej atakowali inne partie z opozycji, a więcej mieli chęci do wyjaśnienia afery podsłuchowej.