"Czerwony autobus" SLD-UP w Kujawsko-Pomorskiem

dodano 2014-04-26 09:31 w kategorii: Ludzie

24 kwietnia 2014 r. – wyborczy "Czerwony autobus" SLD-UP zawitał do naszego województwa. Na pokładzie mi.n. sekretarz generalny SLD Krzysztof Gawkowski, lider listy SLD-UP w województwie - europoseł Janusz Zemke oraz kandydaci: Elżbieta Krzyżanowska i Maciej Makowski. Politycy odwiedzili Bydgoszcz, Nakło nad Notecią i Koronowo.

Pobyt w Bydgoszczy rozpoczął się od briefingu prasowego na Starym Rynku następnie goście z warszawy razem z kandydatami do Parlamentu Europejskiego z kujawsko-pomorskiego, przewodniczącym Rady Wojewódzkiej SLD Krystianem Łuczakiem, sekretarzem wojewódzkim Ireneuszem Nitkiewiczem, szefem Sojuszu w Bydgoszczy Janem Szopińskiem i młodzieżą z Zemke Teamu spotkali się z mieszkańcami podczas spaceru po Wyspie Młyńskiej.

Kolejnym punktem na trasie „czerwonego autobusu” było Nakło nad Notecią, gdzie burmistrz Sławomir Napierała pokazał sfinansowaną przy użyciu środków unijnych przystań wodną Zespołu Szkół Żeglugi Śródlądowej oraz zrewitalizowany miejski park.

Ostatnim etapem podróży było Koronowo, gdzie po wizycie na rynku członkowie Zemke Teamu razem z Krzysztofem Gawkowskim i Krystianem Łuczakiem stoczyli zacięty mecz siatkówki w Hali Sportowo-Widowiskowej.

Więcej zdjęć w GALERII

Więcej w MEDIACH: