Poseł Liberadzki i nowa platforma komunikacji obywateli z politykami

dodano 2014-04-03 10:58 w kategorii: Kraj

Bogusław Liberadzki jest jednym z około 30 posłów do Parlamentu Europejskiego korzystających z nowej, niezależnej platformy, służącej do kontaktów z obywatelami europejskimi: GovFaces. Profesor Liberadzki zaczął używać GovFaces zaledwie dwa dni po założeniu portalu, co czyni go jednym z pierwszych, a jednocześnie najaktywniej działających posłów.

GovFaces rozpoczęła działalność 3 marca, wnosząc do sfery europejskiej nową jakość: moderowaną przez społeczność platformę, służącą efektywnej komunikacji między obywatelami i politykami. Strona ta jest zorganizowana w sposób pozwalający społeczności decydować, jakie najbardziej istotne pytania i pomysły powinni usłyszeć politycy. Politycy z kolei mają możliwość bezpośredniego reagowania.

Profesor Liberadzki, korzystając z platformy GovFaces odpowiedział już na pytania o przeróżnej tematyce, dyskutując z obywatelami m.in. o: tworzeniu europejskiego obszaru kolejowego, sytuacji na Ukrainie czy wpływie sektora transportu na zmiany klimatu.

Zachęcamy do zapoznania się z profilem Profesora Liberadzkiego na www.govfaces.com oraz do zadawania pytań za pośrednictwem platformy.

Portal dostępny jest pod adresem: