Miller i Wenderlich wśród „Srebrnych Ust”

dodano 2014-03-20 07:03 w kategorii: Kraj

Pierwsze miejsce Jerzego Wenderlicha w duetach i drugie miejsce Leszka Millera indywidualnie - to wyniki plebiscytu „Srebrne Usta” organizowanego przez radiową „Trójkę”.

Za nami Gala Plebiscytu SREBRNE USTA 2013 Radiowej Trójki. W nowej kategorii "Duety" wygrali wicemarszałek sejmu Jerzy Wenderlich (SLD) wraz z posłem Wincentym Elsnerem (TR) "za dyskusję na trybunie sejmowej o złotych zegarkach ministra Nowaka i debacie o zatrudnieniu”. W konkursie indywidualnym drugie miejsce, za Markiem Sawickim, zajął Leszek Miller "za człowieka z tabletu".

Plebiscyt „Srebrne Usta” organizowany jest od 1992 roku, zainicjowała go dziennikarka Trójki Beata Michniewicz. W poprzednich edycjach wygrywali m.in. Marek Sawicki, John Godson, Władysław Bartoszewski, Renata Beger, Zyta Gilowska, Bronisław Komorowski, Aleksander Kwaśniewski, Janusz Korwin-Mikke i Lech Wałęsa.

Tutaj można posłuchać wszystkich nagrodzonych i nominowanych wypowiedzi: POSŁUCHAJ "SREBRNYCH" WYPOWIEDZI"