Tomasz Garbowski kandydatem na prezydenta Opola

dodano 2014-01-07 16:34 w kategorii: Wojewódzkie

Zdecydowałem się na start, bo Opole potrzebuje zmian i nowych mostów, a ja mogę być nowym Papą Musiołem - mówi w dniu swoich 35. urodzin poseł SLD Tomasz Garbowski

Przypomnijmy, że Garbowski w ostatnich wyborach  przegrał tylko o włos z obecnym prezydentem Ryszardem Zembaczyńskim.  Do ubiegania się o fotel prezydenta Opola namawiało mnie wiele osób, decyzję konsultowałem także z rodziną. Wierzę, że moją osobę poprze wiele środowisk i wiele instytucji - dodał poseł SLD.

Konferencję, podczas której Tomasz Garbowski poinformował o swoim starcie zorganizowano symbolicznie pod pomnikiem Papy Musioła, legendarnego burmistrza w okresie PRL, który był inicjatorem m.in. Krajowego Festiwalu Polskiej Piosenki i Dni Opola.

Kandydat zdradził, że od kilku miesięcy pracuje z nim sztab ludzi, którzy będą mu pomagać w kampanii. Padły też konkretne deklaracje programowe. Garbowski opowiada się bowiem przeciw prywatyzacji Energetyki Cieplnej Opolszczyzny, tym samym stoi w kontrze do obecnego prezydenta i Platformy Obywatelskiej.

Tomasz Garbowski to jeden z kandydatów młodego pokolenia z SLD, których Sojusz wystawi do wyborów w całej Polsce.

źródło: na podstwie nto.pl