Czarzasty: Koniec marzeń PO o wygranej

dodano 2013-12-27 11:57 w kategorii: Informacje

- W mijającym roku nastąpił koniec dwóch marzeń - PO o wygraniu trzecich wyborów z rzędu i Europy Plus o Parlamencie Europejskim - ocenił w rozmowie z "Super Expressem" Włodzimierz Czarzasty, szef mazowieckiego SLD.

Jego zdaniem koniec tych marzeń - Platformy i Europy Plus - rozpoczął się od porażki tych ugrupowań w wyborach w Elblągu.  -To był moment, w którym PO zaczęła tracić szerokie poparcie i ustąpiła miejsca na czele sondaży PiS. Od tego momentu zaczął też rosnąć SLD - powiedział Włodzimierz Czarzasty. - Jestem wręcz przekonany o tym, że SLD będzie walczyło z PO i tę walkę wygra. Jeżdżąc bowiem po terenie, widzę budzących się ludzi, którzy wierzą w Sojusz. Takiego stanu ducha już dawno nie było. Ludzie wierzą, że SLD to partia, która może więcej pomóc, niż zaszkodzić. Co do innych partii, coraz mniej osób w to wierzy – dodał szef mazowieckiego SLD w wywiadzie dla "Super Expressu".